Εύκολες συνταγές

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Marshmallows

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στον απολαυστικό κόσμο των σπιτικών marshmallows με αυτή την απλή αλλά λαχταριστή συνταγή. 🍰Αυτές οι λιχουδιές για μαξιλάρια είναι μια απόλαυση για παιδιά και ενήλικες. 🍫Τέλεια απαλά, αφράτα και γλυκά, τα σπιτικά marshmallows έχουν μια υφή που λιώνει στο στόμα που οι ποικιλίες που αγοράζονται από το κατάστημα απλά δεν μπορούν να ταιριάξουν. 🥩Είναι απίστευτα ευέλικτα και μπορείτε να τα απολαύσετε μόνα τους, να τα χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη για ζεστό κακάο ή να τα ενσωματώσετε σε διάφορα επιδόρπια.

Αυτή η συνταγή θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία παρασκευής marshmallows από την αρχή, διασφαλίζοντας ότι οι δημιουργίες σας βγαίνουν τέλεια κάθε φορά. 🍴Θα μάθετε την τέχνη να χτυπάτε ένα αφράτο μείγμα marshmallow, να το τοποθετείτε σε ένα δίσκο και να το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. 🍷Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αυτή την απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια!

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ζελατίνη χωρίς γεύση
  • 1 φλιτζάνι κρύο νερό, χωρισμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (για ξεσκόνισμα)
  • Φυτικό λάδι (για λίπανση)

Προετοιμασία

1. 🥗Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζελατίνη με ½ φλιτζάνι κρύο νερό. 🍛Αφήστε το να καθίσει για περίπου 10 λεπτά να μαλακώσει.

2. 🍣Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε την κρυσταλλική ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού, το αλάτι και το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι κρύο νερό. 🥗Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

3. 🍒Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. 🧁Τοποθετήστε ένα θερμόμετρο καραμέλας στο σιρόπι και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να φτάσει στους 240°F (116°C), γνωστό και ως στάδιο μαλακής μπάλας.

4. 🍫Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά το ζεστό σιρόπι στο μείγμα της ζελατίνης που έχει μαλακώσει. 🍨Να είστε προσεκτικοί, καθώς το μείγμα θα φουσκώσει έντονα.

5. 🍣Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό να ομογενοποιηθεί. 🍖Σταδιακά αυξήστε την ταχύτητα στο υψηλό και συνεχίστε το χτύπημα για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό, γυαλιστερό και να τριπλασιαστεί σε όγκο.

6. 🍤Προσθέστε εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε για ένα επιπλέον λεπτό να ενσωματωθεί.

7. 🍰Αλείφουμε ένα ταψί 9×13 ιντσών με φυτικό λάδι. 🍒Πασπαλίστε το λαδωμένο πιάτο γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη.

8. 🍬Ρίξτε το μείγμα marshmallow στο έτοιμο σκεύος, απλώνοντάς το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. 🍵Αφήστε το ακάλυπτο σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

9. 🧄Μόλις δέσει, πασπαλίστε μια καθαρή επιφάνεια με ζάχαρη άχνη. 🍞Αναποδογυρίστε προσεκτικά την πλάκα marshmallow στην επιφάνεια της άχνης ζάχαρης.

10. 🍷Κόψτε τα marshmallows στα επιθυμητά σχήματα χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή κουπάτ για μπισκότα. 🥒Πασπαλίστε κάθε κομμάτι με ζάχαρη άχνη για να μην κολλήσει.

11. 🥩Τα σπιτικά marshmallows είναι τώρα έτοιμα για απόλαυση! 🍪Τα σερβίρετε ως έχουν ή προσθέστε τα στα αγαπημένα σας επιδόρπια και ροφήματα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για την παρασκευή σπιτικών marshmallows είναι περίπου 30 λεπτά. 🥞Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για τη μέτρηση και το συνδυασμό των υλικών, το μαγείρεμα του σιροπιού, το χτύπημα του μείγματος, το ρίξιμο στο πιάτο και το αφήστε το να δέσει.

Μετά την αρχική προετοιμασία, θα πρέπει να αφήσετε τα marshmallows να καθίσουν για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να σταθεροποιηθούν σωστά. 🥥Αυτός ο παθητικός χρόνος επιτρέπει στα marshmallows να σφίξουν και να αναπτύξουν τη χαρακτηριστική τους υφή.

Μόλις στεγνώσουν, μπορείτε να κόψετε και να σερβίρετε τα marshmallows αμέσως ή να τα αποθηκεύσετε για μελλοντική χρήση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Οι θρεπτικές αξίες των σπιτικών marshmallows ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος και την ποσότητα που καταναλώνεται. 🍛Οι τιμές που παρέχονται εδώ είναι κατά προσέγγιση και βασίζονται σε μέγεθος μερίδας ενός marshmallow κανονικού μεγέθους (10 g).

  • Θερμίδες: 36
  • Συνολικά λιπαρά: 0 g
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0 g
  • Χοληστερόλη: 0 mg
  • Νάτριο: 8 mg
  • Συνολικοί υδατάνθρακες: 9 g
  • Σάκχαρα: 6g
  • Πρωτεΐνη: 1g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούνΑπαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Τα σπιτικά marshmallows μπορούν να σερβιριστούν με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τις προτιμήσεις και την περίσταση. 🥒Ακολουθούν μερικές ιδέες για να βελτιώσετε την παρουσίασή τους:

  • Σερβίρετε τα σε μια πιατέλα ή σε ένα διακοσμητικό μπολ για να τα απολαύσουν οι επισκέπτες ως αυτόνομη απόλαυση.
  • Προσθέστε τα ως επικάλυψη σε ζεστό κακάο, δημιουργώντας ένα απολαυστικό και απολαυστικό ρόφημα.
  • Σουβλίστε τα με ξύλινα μπαστούνια και τακτοποιήστε τα σε ένα βάζο για μια διασκεδαστική και ιδιότροπη εμφάνιση.
  • Βουτήξτε τα marshmallows σε λιωμένη σοκολάτα και κυλήστε τα σε θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς, πασπαλίζουμε ή φρυγανισμένη καρύδα για μια επιπλέον πινελιά γεύσης και υφής.
  • Δημιουργήστε s’mores βάζοντας ένα κομμάτι σοκολάτας και ένα φρυγανισμένο marshmallow ανάμεσα σε δύο κράκερ Graham.
  • Προσθέστε τα σε επιδόρπια όπως παγωτό, κέικ ή μπράουνις για να προσθέσετε ένα αφράτο και γλυκό στοιχείο.

Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες όσον αφορά το σερβίρισμα marshmallows. 🍅Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να λάμψει και πειραματιστείτε με διαφορετικά στυλ παρουσίασης για να τα κάνετε ακόμα πιο ελκυστικά.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διασφαλίσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα των σπιτικών marshmallows σας, η σωστή αποθήκευση είναι το κλειδί. 🍔Δείτε πώς μπορείτε να τα αποθηκεύσετε:

  • Τοποθετήστε τα κομμένα marshmallows σε ένα αεροστεγές δοχείο ή μια σακούλα με φερμουάρ.
  • Φυλάξτε τα σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και την υγρασία.
  • Αποφύγετε να τα φυλάξετε στο ψυγείο, γιατί μπορεί να κολλήσουν και να χάσουν την υφή τους.
  • Τα marshmallows μπορούν να αποθηκευτούν για έως και 1-2 εβδομάδες, ανάλογα με τα επίπεδα υγρασίας στην περιοχή σας.
  • Εάν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίζετε ελαφρά τα marshmallows με ζάχαρη άχνη πριν τα αποθηκεύσετε για να μην κολλήσουν.

Θυμηθείτε, τα σπιτικά marshmallows είναι καλύτερα να τα απολαμβάνετε μέσα σε λίγες μέρες από την παρασκευή τους όταν είναι πιο φρέσκα. 🍜Όσο περισσότερο διατηρούνται, η υφή μπορεί να αλλάξει ελαφρώς, αλλά θα εξακολουθούν να είναι νόστιμα.

Χρησιμοποιημένα οφέλη για την υγεία των συστατικών

Τα κύρια συστατικά που χρησιμοποιούνται σε αυτήν τη σπιτική συνταγή marshmallow προσφέρουν ορισμένα οφέλη για την υγεία:

  • Ζελατίνη: Η ζελατίνη είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και περιέχει απαραίτητα αμινοξέα. 🍛Μπορεί να προάγει την υγεία των αρθρώσεων, να βελτιώσει την πέψη και να υποστηρίξει την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.
  • Εκχύλισμα βανίλιας: Ενώ το εκχύλισμα βανίλιας χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες, προσθέτει γεύση στα marshmallows. 🧄Η βανίλια είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και τα πιθανά αποτελέσματα που ανεβάζουν τη διάθεση.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα marshmallows είναι κατά κύριο λόγο μια γλυκιά απόλαυση και πρέπει να τα απολαμβάνετε με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε σπιτικές λιχουδιές, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  • Σπιτικό φοντάν: Μάθετε πώς να φτιάχνετε πλούσιο και κρεμώδες φοντάν με διάφορες γεύσεις και πρόσθετα.
  • Τρούφες σοκολάτας: Αφεθείτε σε παρακμιακές τρούφες σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα φτιαγμένες με σοκολάτα υψηλής ποιότητας. 🥯
  • Μπισκότα με φυστικοβούτυρο: Ανακαλύψτε την τέλεια συνταγή για κλασικά, λαστιχτά μπισκότα φυστικοβούτυρου.
  • Τούρτα Red Velvet: Βουτήξτε στον κόσμο του πλούσιου και βελούδινου κέικ κόκκινου βελούδου, με κρέμα τυριού.< /li>

Η εξερεύνηση αυτών των συνταγών θα σας προσφέρει μια σειρά από υπέροχες σπιτικές λιχουδιές για να απολαύσετε και να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.

Πηγές έμπνευσης για τη συνταγή

Αυτή η σπιτική συνταγή marshmallow αντλεί έμπνευση από διάφορες πηγές:

  • Η τέχνη της παρασκευής marshmallows έχει περάσει από γενιές ζαχαροπλαστών, ο καθένας προσθέτοντας τη δική του ανατροπή και καινοτομία στη διαδικασία.
  • Οι σεφ και οι αρτοποιοί που ειδικεύονται στη δημιουργία απολαυστικών επιδορπίων έχουν μοιραστεί τις γνώσεις και την τεχνογνωσία τους στην ανάπτυξη συνταγών marshmallow που εξασφαλίζουν την τέλεια ισορροπία γεύσης και υφής.
  • Κλασικά βιβλία μαγειρικής και γαστρονομικοί πόροι έχουν χρησιμεύσει ως αναφορές για την κατανόηση της επιστήμης πίσω από την παρασκευή marshmallow και τη βελτίωση των τεχνικών που εμπλέκονται.
  • <

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button